Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin acuză occidentalii că utilizează criza din Ucraina pentru a "reanima" NATO

Vladimir Putin acuză occidentalii că utilizează criza din Ucraina pentru a "reanima" NATO

Vladimir Putin acuză occidentalii că utilizează criza din Ucraina pentru a "reanima" NATO
de S.T.    |    10 Sep 2014   •   17:00

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a acuzat miercuri pe occidentali că utilizează criza din Ucraina pentru a "reanima" NATO.

"Criza din Ucraina care, în fond, a fost provocată şi creată de unii dintre partenerii noştri occidentali, este utilizată în prezent pentru reanimarea acestui bloc militar", a declarat Putin, făcând referire la Alianţa Nord-Atlantică, potrivit agenţiilor de presă ruseşti, citate de AFP.

În cursul summitului NATO de săptămâna trecută de la Newport, din Ţara Galilor, statele membre ale Alianţei au promis că vor menţine o "prezenţă continuă" în estul Europei, unde atitudinea Rusiei provoacă îngrijorare, în special pentru crearea unei forţe de reacţie ce poate fi desfăşurată în câteva zile.

Acest Plan de reacţie are ca scop să "consolideze apărarea colectivă", misiunea-cheie a NATO, fondată la începutul Războiului Rece în urmă cu 65 de ani.

"Noi am spus deja, am avertizat deja că vom fi obligaţi să adoptăm în schimb măsuri adecvate pentru a ne asigura securitatea", a afirmat preşedintele rus, în cursul unei reuniuni a oficialilor din complexul militaro-industrial şi a membrilor Statului Major al forţelor armate ruse.

"Mi-ar plăcea să nu existe accese de isterie după ce aceste decizii vor fi definitiv adoptate şi când vor fi puse în aplicare", a adăugat el.

Cu două zile înainte de deschiderea summitului Alianţei, autorităţile ruse au anunţat că îşi vor adapta "doctrina militară" până la sfârşitul anului, pentru a lua în calcul apariţia unor noi ameninţări, printre care şi consolidarea prezenţei NATO la frontierele Rusiei.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina NATO
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close