Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă

Vladimir Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă

Vladimir Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă
16 Mar 2015   •   10:44

Ruşii au transformat Crimeea într-o fortăreață, apărată atât dinspre uscat, cât și dinspre mare, a declarat preşedintele Vladimir Putin, la un an de la anexarea peninsulei ucrainene.

Potrivit Gazeta.ru, Vladimir Putin a recunoscut că Rusia a desfășurat în Crimeea baterii de rachete de coastă, dotate cu rachete antinavale Yakhont / Onyx "Bastion". Aceste sisteme au fost instalate în așa fel încât să poată fi văzute dinspre mare și de sateliți, pentru a descuraja orice fel de tentativă de atac împotriva peninsulei.

''Bastion este un sistem defensiv, destinat să apere coasta, teritoriul. El nu atacă pe nimeni, dar este o armă eficientă, modernă, de înaltă precizie. Nimeni nu are deocamdată un astfel de sistem (în afara Rusiei). Acesta este astăzi cel mai eficient sistem de coastă din lume. Da, la un moment dat, pentru a da de înțeles tuturor că (peninsula) Crimeea este foarte bine apărată, noi am transferat acolo sisteme Bastion", a declarat Putin.

Preşedintele a mai declarat că Rusia era "pregătită' să plaseze în stare de alertă forțele sale nucleare în martie 2014 în cazul unei intervenții militare occidentale în Crimeea.

×
Subiecte în articol: Crimeea Vladimir Putin
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close