Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, anunţ despre zborul MH17

Vladimir Putin, anunţ despre zborul MH17

Vladimir Putin, anunţ despre zborul MH17
de S.T.    |    25 Mai 2018   •   20:51

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări vineri că racheta care a doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines în 2014, deasupra zonei de est a Ucrainei, nu era una rusă, contrar concluziilor anchetatorilor internaţionali, informează AFP.

„Desigur că nu”, a răspuns Putin, întrebat dacă racheta era rusă sau nu, în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse.

Olanda şi Australia au acuzat vineri Rusia că este responsabilă pentru catastrofa zborului MH17, într-o declaraţie care deschide calea urmărilor penale. Acest anunţ intervine la o zi după concluziile anchetatorilor internaţionali care au stabilit că racheta Buk, care a doborât avionul Malaysia Airlines, provenea de la Brigada 53 antiaeriană a forţelor ruse cu baza în Kursk (Federaţia Rusă).

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său - în majoritate olandezi - şi-au pierdut viaţa.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close