Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, în fața unui părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina. Ce explicație a putut să-i dea

Vladimir Putin, în fața unui părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina. Ce explicație a putut să-i dea

Vladimir Putin s-a întâlnit cu tatăl unui soldat ucis în război. Liderul rus a încercat să explice agresiunea țării sale împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin, în fața unui părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina. Ce explicație a putut să-i dea
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Mai 2022   •   16:55

Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, a fost ucis pe 5 martie, în timpul unei operațiuni militare în regiunea Volnovakha. Presa rusă de stat afirmă că scopul acesteia era de a ”asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii” din zona afectată de bombardamente, care erau provocate tot de trupele ruse. În conformitate cu decretul prezidențial din 6 mai, bărbatului i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Batalionul Sparta a fost creat în 2014 și a luat parte la luptele pentru Slaviansk și de la aeroportul din Donețk. După moartea lui Vladimir Zhoga, tatăl său a condus batalionul.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu păritele militarului ucis, iar explicațiile sale sunt dificil de înțeles. Rusia nu a avut altă opțiune, a spus liderul de la Kremlin.

"Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu", a spus Putin la o întâlnire cu Artyom Zhoga, tatăl lui Vladimir Zhoga, cunoscut și sub numele de Vokha, comandantul batalionului Sparta, care a fost ucis în Donbass.

Președintele a spus că trupele ruse ”luptă cu curaj, eroic și profesionist”. El și-a exprimat și încrederea cu privire deznodământul agesiunii din Ucraina.

"Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins - nu există nicio îndoială în acest sens", a declarat liderul rus.

Artyom Zhoga l-a asigurat pe șeful statului că militarii vor continua să depună toate eforturile pentru a ”îndeplini misiunea”. ”Cu siguranță vom câștiga, vom face tot posibilul”, a promis el, scrie agenția de presă rusă de stat TASS, care susține și că bărbatul i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul acordat cetățenilor Republicii Populare Donețk.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close