Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin i-a felicitat pe soldaţii ruşi pentru victoria din Lugansk: ”Oraşul era ultima redută ucraineană”

Vladimir Putin i-a felicitat pe soldaţii ruşi pentru victoria din Lugansk: ”Oraşul era ultima redută ucraineană”

Vladimir Putin i-a felicitat pe soldaţii ruşi şi pe separatişti pentru aşa-zisa eliberare a regiunii Luhansk şi le-a ordonat să continue ofensiva în estul Ucrainei.

Vladimir Putin i-a felicitat pe soldaţii ruşi pentru victoria din Lugansk: ”Oraşul era ultima redută ucraineană”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2022   •   08:31

Ruşii controlează acum 75 la sută din teritoriul Donbasului, după retragerea ucrainenilor din Lisiceansk. Cel mai probabil, luptele se vor concentra acum pe oraşele regiunii Doneţk, spun experţii occidentali.

În acelaşi timp, Volodimir Zelenski anunţă că luptele continuă şi că teritoriile ocupate vor fi recucerite.

”Unitățile care au luat parte la ostilități și au obținut victoria în direcția Luhansk ar trebui să se odihnească şi să-și sporească capacitățile de luptă.

După săptămâni întregi de lupte intense, armata ucraineană a anunţat oficial că s-a retras din Lisiceansk. Oraşul era ultima redută ucraineană din regiunea separatistă Luhansk”, a declarat Vladimir Putin.

Ruşii s-au folosit de superioritatea tactică a armelor cu rază lungă de acţiune pentru a distruge treptat poziţiile ocupate de trupele Kievului.

Forţele ucrainene se pregătesc să constituie o nouă linie defensivă pe direcţia Siversk-Bahmut.

O a doua linie defensivă, situată mai spre vest, ar urma să fie constituită între oraşele Sloviansk şi Kramatorsk.

Acum, însă, forţele ruse au atacat Siversk şi bombardează continuu poziţiile situate la nord de Sloviansk.

Atenția Rusiei se va îndrepta acum, cel mai probabil, către capturarea întregii regiuni Donețk, o mare parte din aceasta fiind în continuare sub controlul forțelor ucrainene.

Lupta pentru Donbas a fost una de uzură, iar acest lucru nu se va schimba în săptămânile următoare, susţine ministerul britanic al Apărării.

Kievul rămâne însă sigur că va putea recupera teritoriile pierdute.

”Ne vom întoarce, datorită tacticilor noastre şi datorită creşterii livrărilor de arme moderne. Ucraina nu renunţă la nimic.

Pentru a susţine eforturile de război, Moscova ar fi cerut mobilizarea în peninsula Crimeea, potrivit presei ucrainene”, a spus si Volodimir Zelenski.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close