Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin vrea să se întâlnească cu Recep Erdogan

Vladimir Putin vrea să se întâlnească cu Recep Erdogan

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să aibă în curând o întrevedere cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, anunţă Kremlinul, după o conversaţie a celor doi lideri care a inclus tema reluării exporturilor de cereale din Ucraina.

Vladimir Putin vrea să se întâlnească cu Recep Erdogan
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   21:58

"Schimbul de opinii pe tema crizei din Ucraina a continuat, inclusiv în contextul coordonării eforturilor de a garanta siguranţa navigaţiei în Marea Neagră şi exporturile de cereale spre pieţele mondiale", a comunicat Preşedinţia Rusiei, citată de agenţia Reuters.

Administraţia de la Ankara a comunicat, potrivit agenţiei Anadolu, că preşedintele Recep Tayyip Erdogan i-a cerut lui Vladimir Putin să înceapă aplicarea planului de creare a coridorului pentru exporturi de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Kremlinul a precizat că Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au vorbit şi despre criza din Siria, unde atât Rusia, cât şi Turcia au trimis militari. De asemenea, Vladimir Putin şi Recep Erdogan au evocat importanţa unei reuniuni trilaterale cu Iranul, stat implicat la rândul său cu trupe în Siria.

Turcia a facilitat negocieri între Rusia şi Ucraina. Ultima reuniune a reprezentanţilor Rusiei şi Ucrainei s-a desfăşurat la Istanbul la sfârşitul lunii martie.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close