Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Procedura de destituire împotriva lui Donald Trump se bazează pe acuzaţii inventate

Vladimir Putin: Procedura de destituire împotriva lui Donald Trump se bazează pe acuzaţii inventate

Procedura de destituire din Congresul SUA împotriva preşedintelui american Donald Trump pentru abuz de putere se bazează pe acuzaţii "complet inventate", a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP şi Reuters.

Vladimir Putin: Procedura de destituire împotriva lui Donald Trump se bazează pe acuzaţii inventate
Sursa foto: foto- kremlin.ru
19 Dec 2019   •   13:55

"Mai trebuie să treacă şi prin Senat, unde republicanii sunt majoritari. Şi este puţin probabil că îşi doresc să înlăture de la putere un reprezentant al partidului lor pe baza unor acuzaţii complet inventate", a afirmat Putin, răspunzând unei întrebări despre relaţiile ruso-americane, la conferinţa sa de presă anuală tradiţională, transmisă în direct de televiziuni.

Preşedintele rus a mai spus că actuală criză care zguduie Washingtonul nu este decât "continuarea luptelor politice interne" din SUA.

"Partidul care a pierdut alegerile, Partidul Democrat, încearcă să obţină rezultate prin alte mijloace şi alte instrumente, acuzându-l pe Trump că a complotat cu Rusia. Ulterior, s-a dovedit că nu a fost cazul. Iar acum, au inventat o poveste de presiune asupra Ucrainei", a adăugat Putin.

Donald Trump a devenit miercuri seara al treilea preşedinte al SUA pus sub acuzare. El este acuzat că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe unul dintre potenţialii săi rivali la alegerile prezidenţiale din 2020, democratul Joe Biden.

Putin a mai afirmat că Rusia este pregătită să cadă de acord asupra unui nou tratat START privind armele cu SUA, dar că nu a existat niciun răspuns la propunerile Moscovei.


 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Donald Trump
Parteneri
x close