Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, despre racheta Satan: ”Nu are echivalent în lume și nici nu va avea!”. Reacția Pentagonului

Vladimir Putin, despre racheta Satan: ”Nu are echivalent în lume și nici nu va avea!”. Reacția Pentagonului

Vladimir Putin a lăudat capacitățile rachetei Satan. Liderul rus a precizat că este inegalabilă și va fi așa pentru multă vreme. Pentagonul a transmis o reacție după această testare.

Vladimir Putin, despre racheta Satan: ”Nu are echivalent în lume și nici nu va avea!”. Reacția Pentagonului
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   14:09

”Este cu adevărat o armă unică, ce va concolida potențialul militar al forțelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să menințe țara noastră cu o retorică dezlănțuită și agresivă”, a declarat președintele rus.

”Noul complex are cele mai înalte performanțe tehnice și tactice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume și nici nu va avea mult timp de acum înainte”, a adăugat acesta. 

Racheta Sarmat (RS-28), supranumită ”Satan 2”, poate zbura 10.000 de kilometri, poate transporta 16 focoase nucleare și are potențialul de a distruge o zonă de mărimea Franței

Reacția Pentagonului 

Departamentul american al Apărării nu consideră testarea acestei rachete o amenințare adresa țării sau a aliaților.

"Nu am considerat acest test o amenințare la adresa Statelor Unite sau a aliaților săi. Departamentul rămâne concentrat pe agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei", a spus Pentagonul.

Pentagonul a remarcat că astfel de teste sunt de rutină și nu au fost o surpriză.

Rusia a notificat în mod corespunzător Statele Unite, în conformitate cu obligațiile care le revin în temeiul noului Acord strategic de reducere a armelor, că intenționează să testeze acest ICBM. După cum sa raportat, Ministerului rus al Apărării a raportat că invadatorii au efectuat o lansare de probă a rachetei balistice intercontinentale Sarmat la cosmodromul Plesetsk.

Aceste teste reprezintă etapa finală a armamentului. Înainte de aceasta, Sarmat a fost testat prin lansarea fără focos și lansarea unui motor de susținere, s-a verificat cum se va comporta în momentul lansării.

La începutul lunii aprilie, armata americană a anulat lansarea de probă a rachetei balistice intercontinentale Minuteman III (ICBM). Aceștia au explicat anularea lansării de test prin dorința de a reduce tensiunile nucleare.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close