Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea este în conformitate cu reglementările internaţionale

Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea este în conformitate cu reglementările internaţionale

Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea este în conformitate cu reglementările internaţionale
de M.T.    |    14 Mar 2014   •   19:26

Referendumul din Crimeea este în conformitate cu dreptul internaţional şi cu Carta Naţiunilor Unite, i-a transmis preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, secretarului general ONU, Ban Ki-moon.

„Domnii Putin şi Ban Ki-moon au evocat problema referendumului, iar preşedintele Rusiei a subliniat că organizarea plebiscitului este în conformitate cu principiile dreptului internaţional şi cu Carta ONU”, se arată într-un comunicat al Kremlinului, informează AFP, citată de Mediafax.

Cu toate acestea, secretarul de stat american, John Kerry, avertizează că Rusia riscă sancţiuni suplimentare dacă referendumul din Crimeea se va desfăşura.

„Washingtonul consideră că referendumul din Crimeea este lipsit de legitimitate, iar comunitatea internaţională nu va recunoaşte rezultatul său", a precizat Kerry, la finalul întrevederii pe care a avut-o la Londra cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Serghei Lavrov a spus clar că preşedintele Vladimir Putin nu este pregătit să ia decizii privind Ucraina decât după referendumul de duminică”, a mai spus oficialul american.

Regiunea Crimeea va organiza, duminică, un referendum controversat privind unirea cu Rusia.

Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close