Antena 3 CNN Externe “Vladimir Putin va lupta PÂNĂ la CAPĂT”. Planurile Rusiei de a reconstrui fostul URSS

“Vladimir Putin va lupta PÂNĂ la CAPĂT”. Planurile Rusiei de a reconstrui fostul URSS

“Vladimir Putin va lupta PÂNĂ la CAPĂT”. Planurile Rusiei de a reconstrui fostul URSS
de O.P.    |    18 Feb 2015   •   06:50

Fostul şef de stat georgian Mihail Saakaşvili a apreciat marţi, într-un interviu pentru postul de televiziune Rustavi-2, că preşedintele rus Vladimir Putin va lupta până când va restabili Uniunea Sovietică, relatează portalul Gruzia Online.


"Vladimir Putin a decis în mod clar că este războiul său pe viaţă şi pe moarte, războiul pentru restabilirea Uniunii Sovietice. Pentru el, independenţa Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Ucrainei este o anomalie, la fel cum era pentru bolşevici independenţa Georgiei. Prin urmare, va duce această luptă până la capăt, nu există niciun dubiu", a apreciat Saakaşvili, numit recent la conducerea Consiliului consultativ internaţional pentru reforme în Ucraina.


Referindu-se la armistiţiul între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, noul consilier al preşedintelui ucrainean a declarat că Petro Poroşenko era conştient în momentul anunţării încetării focului că cealaltă parte nu o va respecta.


În opinia sa, "Rusia vrea să ocupe Debalţeve", un important nord feroviar, "pentru a asigura legăturile între teritoriile pe care le controlează".


Pe de altă parte, Saakaşvili a spus că ar putea să revină la putere în Georgia "pe calea alegerilor".


Autorităţile georgiene au cerut Ucrainei extrădarea lui Mihail Saakaşvili, inculpat pentru abuz de putere în ţara sa.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close