Vladimir Putin vrea să introducă un impozit pe avere în Rusia

de A.M.P    |    12 Dec 2012   •   15:12
Vladimir Putin vrea să introducă un impozit pe avere în Rusia Foto: Agerpres

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri Guvernului să introducă un impozit pe avere, până la jumătatea lui 2013, o problemă care este dezbăută de mai multe luni în Rusia, informează AFP.
   
"Ceea ce poate şi trebuie să se facă şi ceea ce este just este taxarea bunurilor de lux", a declarat liderul rus, într-un discurs către naţiune.
   
"Amintesc Guvernului că este indispensabil să pună în aplicare, până la jumătatea lui 2013, decizii majore privind impozitul pe avere, inclusiv în domeniul imobiliar de lux şi, oricât de greu ar fi, şi pe automobile", a adăugat el.
   
Problema introducerii unui impozit pe avere este dezbătută de câteva luni în Rusia, dar nu a fost luată o decizie .
   
Ministrul Finanţelor Anton Siluanov a declarat că este dificil să se stabilească ceea ce reprezintă lux sau nu, mai ales în privinţa automobilelor.
   
"Când am examinat problema în Guvern, am recunoscut că (...) taxarea automobilelor, în funcţie de putere, nu este întotdeauna eficientă", a declarat ministrul, oferind exemplul jeepurilor vechi, care nu pot fi considerate bunuri de lux.
   
Siluanov a adăugat că Guvernul se va baza, mai curând, pe marca sau preţul de vânzare al automobilului, potrivit Interfax.
   
Conform clasamentului revistei Forbes din 2012, în Rusia sunt 96 de miliardari, ceea ce plasează ţara pe locul doi după SUA.


Parteneri
x close