Vocea Rusiei: "SUA transferă arme în Siria. CIA manipulează opinia publică prin minciuni disimulate"

de G.C.P    |    13 Aug 2013   •   16:27
Vocea Rusiei: "SUA transferă arme în Siria. CIA manipulează opinia publică prin minciuni disimulate"

Oficialii SUA manipulează în mod frecvent opinia publică prin tehnici de propagandă sofisticate. Deseori, administraţia americană se opune doar "de ochii lumii" organizaţiilor şi structurilor care de fapt sunt sprijinite şi controlate de Washington, transmite Vocea Rusiei.

Cel puţin aceasta este părerea lui Peter Koening, un fost economist, care, pentru o lungă perioadă de timp, şi-a desfăşurat activitatea la Banca Mondială. El spune că s-a dedicat studierii instrumentelor de manipulare din mass-media, folosite cu succes de puterile occidentale sau de diversele cercuri financiare cu influenţă semnificativă pe plan politic.

"Dacă privim mai atent aşa-zisele confirmări, descoperim cu uşurinţă minciunile disimulate", spune Koening.
"CIA controlează şi conduce transporturi uriaşe de armament din Libia spre Siria. Simultan, rebelii din opoziţia siriană sunt aprovizionaţi cu tehnică militară avansată prin intermediul Turciei, Emiratelor Arabe Unite, Qatarului şi a altor ţări aliate din regiune", adaugă analistul.

Tot el declară că asemenea acţiuni fac parte din Proiectul pentru Noul Secol American (PNAC) , susţinut de toţi liderii politici din Statele Unite, indiferent de apartenenţă.

Conform acestui proiect, "cele două puteri din Orientul Mijlociu, Siria şi Iran, rămase în picioare după distrugerea Irakului, trebuie să intre în colaps, indiferent de metodele folosite sau negocierile internaţionale", susţine Koening pentru sursa menţionată.

x close