Antena 3 CNN Externe VREMEA. Valul de aer polar mai pierde din intensitate. Cel puțin 12 persoane au murit din acest motiv în SUA

VREMEA. Valul de aer polar mai pierde din intensitate. Cel puțin 12 persoane au murit din acest motiv în SUA

VREMEA. Valul de aer polar mai pierde din intensitate. Cel puțin 12 persoane au murit din acest motiv în SUA
31 Ian 2019   •   19:21

VREMEA. Valul de aer polar care a adus săptămâna aceasta temperaturi deosebit de scăzute în regiunea Midwest a Statelor Unite va persista joi, dar va începe să se deplaseze spre est şi va pierde semnificativ din intensitate, potrivit Reuters.

VREMEA Cel puţin 12 decese au fost puse pe seama frigului extrem în regiuni din Midwest, potrivit oficialilor şi relatărilor din presă. O parte dintre persoanele decedate au fost victimele unor accidente, în timp ce altele au murit, cel mai probabil, din cauza expunerii la frig.

VREMEA Într-o înregistrare video realizată săptămâna aceasta în Cedar Rapids, Iowa, se poate vedea cum apa fierbinte aruncată în aer îngheaţă instantaneu, în timp ce o alta înfăţişează muncitori din transporturi în Chicago, Illinois, care pun foc la şinele de tren pentru a împiedica blocarea acestora.

VREMEA Până în weekend, în Chicago, unde s-au înregistrat miercuri temperaturi aproape record de -30 grade Celsius, sunt prognozate temperaturi care pot provoca topirea zăpezii, între 4 şi 10 grade Celsius. La fel se va întâmpla şi în alte regiuni din Midwest.

VREMEA "Va fi o diferenţă de cel puţin 60 de grade F în Chicago, de la -20 la +40 până duminică", spune David Hamrick, meteorolog în cadrul Centrului de Prognoză din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

VREMEA Temperaturi scăzute record mai sunt posibile încă joi în regiuni din Midwest şi Ohio Valley, au avertizat meteorologii, respectiv în jur de minus 30 de grade Celsius în Dakota de Nord, Minnesota şi Michigan.

VREMEA Valul de aer rece a lovit deja Boston, Massachusetts, în dimineaţa de joi. Temperaturile au coborât la circa 5 grade Fahrenheit (-15 grade C) şi încearcă să treacă de 15-16 grade F (-9-8 grade C), a mai spus Hamrick.

VREMEA Condiţiile meteo au provocat sute de accidente rutiere printre care şi un accident în lanţ, în care au fost implicate circa 24 de maşini în Grand Rapids, Michigan, în timpul unei furtuni de zăpadă produse miercuri, potrivit presei locale.

VREMEA Peste 2.300 de zboruri au fost anulate şi peste 3.500 au avut întârzieri, cea mai mare parte pe aeroporturile internaţionale O'Hare şi Midway din Chicago, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware.

VREMEA Un val de aer polar similar nu s-a mai abătut asupra regiunii Midwest şi Northeast de mai bine de 20 de ani, potrivit meteorologului NWS Brian Hurley.

VREMEA "La mijlocul anilor '90 s-a mai întâmplat ceva asemănător", a spus acesta. "Chiar şi aşa, acum s-au înregistrat noi recorduri".

VREMEA Peste 30 de recorduri de temperatură scăzută au fost înregistrate în Midwest. Cea mai mică temperatură a fost de -40 de grade Celsius în International Falls, Minnesota.

VREMEA "Nu s-a terminat încă frigul", a avertizat Hurley joi dimineaţă. "Mai urmează câteva episoade"

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close