Antena 3 CNN Externe Ce fac rușii la Zaporojie, după ce s-au acuzat reciproc cu ucrainenii pentru bombardarea centralei nucleare

Ce fac rușii la Zaporojie, după ce s-au acuzat reciproc cu ucrainenii pentru bombardarea centralei nucleare

Forțele ruse instalează un sistem de apărare antiaeriană la centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, unde bombardamentele recente, de care se acuză reciproc Moscova şi Kievul, au ridicat riscul de catastrofă nucleară.

Ce fac rușii la Zaporojie, după ce s-au acuzat reciproc cu ucrainenii pentru bombardarea centralei nucleare
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2022   •   20:22

"Sistemele de apărare antiaeriană ale centralei sunt întărite", a declarat televiziunii de stat din Rusia administratorul militar al regiunii ocupate, Evgheni Baliţki.

Administrația militară rusă susține că centrala de la Zaporojie funcționează în prezent normal, iar liniile electrice și unitățile reactorului care fuseseră avariate sunt acum reparate.

Trupele ruse ar fi minat toate punctele importante ale centralei nucleare de la Zaporojie

Presa internațională scrie că generalul-maior Valeri Vasiliev, comandantul garnizoanei staționate la uzină, ar fi anunțat că este pregătit să arunce în aer centrala.

Potrivit acestuia, soldații ruși trebuie să fie gata să îndeplinească "un ordin important".

"Inamicul știe că centrala (Zaporojie) va fi rusească sau nu va fi a nimănui.

Trebuie să înțelegeți că nu avem altă soluție. Dacă va fi dat cel mai dur ordin, trebuie să îl îndeplinim cu onoare", ar fi spus Vasiliev într-o relatare publicată de presa rusă controlată de stat și care ulterior a fost ștearsă, nu înainte de a fi fost consemnată de publicațiile internaționale.

Foto: centrala nucleară Zaporojie

×
Subiecte în articol: Zaporojie Evgheni Baliţki
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close