Antena 3 Externe Zece polonezi au fost salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe

Zece polonezi au fost salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe

de S.T.    |    05 Sep 2012   •   08:28
Zece polonezi au fost salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe

Zece polonezi au fost salvaţi de la bordul unui velier în derivă în apropiere de insulele Feroe, marţi, după ce catargul navei lor s-a rupt din cauza mării agitate, potrivit serviciile de urgenţă ale acestui mic arhipelag din Atlanticul de Nord.

"Cei zece membri ai echipajului au fost salvaţi cu toţii", a declarat pentru AFP ofiţerul Oddur Berg.

Doi membri ai echipajului au fost răniţi, dintre care unul grav, şi au fost transportaţi cu elicopterul la Torshavn, capitala insulelor Feroe. Ceilalţi opt au fost duşi la Torshavn cu o navă a pazei de coastă, a detaliat Berg.

Conform spuselor lui Per Graugaard, comandantul Marinei insulelor Feroe, "zona în care a avut loc incidentul este afectată "de o vreme foarte rea cu o hulă ce poate atinge până la 12 metri înălţime".

Echipajul navei era format din opt bărbaţi şi două femei, toţi originari din Polonia. Ei navigau din Groenlada către Edinburgh, a mai spus comandatul Marinei.

Insulele Feroe sunt o provincie autonomă a Danemarcei, situată între Norvegia, Islanda şi Marea Britanie, în apele nordice ale Oceanului Atlantic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close