Antena 3 Externe Zeci de specii de animale, protejate prin Convenţia de la Bonn

Zeci de specii de animale, protejate prin Convenţia de la Bonn

11 Noi 2014   •   14:05
Zeci de specii de animale, protejate prin Convenţia de la Bonn
Sursa foto: Foto:wikipedia.org
Noi specii de animale, precum urşii polari şi anumite subspecii de gazele, balene şi rechini, au fost adăugate pe lista speciilor migratoare care trebuie să fie protejate, de reprezentanţii celor 120 de ţări semnatare ale Convenţiei de la Bonn (CMS), între 4 şi 9 noiembrie, informează AFP.

31 de specii noi au fost înscrise pe această listă. Printre animalele protejate figurează ursul polar, cu o populaţie estimată între 20.000 şi 25.000 de exemplare şi al cărui habitat se micşorează din cauza încălzirii din zona arctică, dar şi gazela cu frunte roşie, originară din Africa, şi dropia, o pasăre prezentă în Europa şi Asia.

"De la poluarea cu materiale plastice în oceane şi până la efectele încălzirii globale, trecând prin braconaj şi supraexploatare, ameninţările care plutesc asupra păsărilor migratoare ne privesc pe toţi", a declarat Bradnee Chambers, secretar al CMS.

Din lumea marină, mai multe specii de rechin (rechinul-buldog şi rechinul-ciocan) şi pisicile de mare au fost incluse pe lista animalelor care trebuie să fie protejate.

Convenţia de la Bonn pentru conservarea speciilor migratoare aparţinând faunei sălbatice, intrată în vigoare în 1983, stipulează că statele semnatare trebuie să protejeze aceste vieţuitoare care trăiesc pe teritoriile lor sau care le traversează.

Următoarea conferinţă a CMS va avea loc în 2017, în Filipine.

×
Subiecte în articol: urs polar
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close