Zeci de victime în bombardamentele armatei siriene în regiunea Damasc. Opozanţii regimului susţin că a fost folosit gaz toxic

de M.T.    |    21 Aug 2013   •   10:37
Zeci de victime în bombardamentele armatei siriene în regiunea Damasc. Opozanţii regimului susţin că a fost folosit gaz toxic

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite, miercuri, în timpul bombardamentelor armatei siriene care au vizat regiunea Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, citată de Mediafax.

„După miezul nopţii, forţele regimului şi-au intensificat operaţiunile militare în zona Ghouta de Est şi Ghouta de Vest, în regiunea Damasc, recurgând la aviaţie şi lansatoare de rachete, ceea ce a provocat mai mulţi morţi şi răniţi", afirmă OSDO într-unj comunicat.

Militanţii sirieni au acuzat armata că a folosit gaz toxic în timpul operaţiunilor.

Prin intermediul unui comunicat oficial, comitetele populare de coordonare au menţionat „utilizarea gazului toxic de către regimul criminal în localităţile din Ghouta de Est".

De asemenea, Comisia Generală a revoluţiei siriene a difuzat pe YouTube înregistrări video care ar ilustra „un masacru înspăimântător comis de forţele regimului cu ajutorul gazului toxic, ce a provocat zeci de martiri şi răniţi".

Parteneri
x close