Antena 3 CNN Externe Zi de post şi rugăciune pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu

Zi de post şi rugăciune pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu

Zi de post şi rugăciune pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Sep 2013   •   14:28
Papa Francisc a decretat duminică o zi de post şi de rugăciune în lume, pe 7 septembrie, pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu, în timpul rugăciunii Angelus de duminică, relatează AFP, conform Mediafax.
"Fie ca strigătul păcii să se înalţe cu forţă pentru o lume în pace", "să nu mai existe război vreodată!", a spus Papa într-un apel solemn lansat în faţa a zeci de mii de persoane reunite în Piaţa Sfântul Petru.
"Condamn cu fermitate folosirea armelor chimice. Am încă înscrise în spirit şi în inimă imaginile teribile din ultimele zile", a continuat Suveranul Pontif, după care a strigat că "există o judecată a lui Dumnezeu şi o judecată a Istoriei asupra acţiunilor noastre, cărora nu le putem scăpa!".
"Nu folosirea violenţei aduce pace. Războiul aduce război, violenţa aduce violenţă", a subliniat el.
Papa Francisc a anunţat o slujbă de rugăciune pe 7 septembrie, de la ora locală 19.00 la ora locală 21.00, îndemnând toţi creştinii, dar şi credincioşii de alte confesiuni şi ateii să participe la această zi.
Papa argentinian a îndemnat la dialog, de mai multe săptămâni, opunându-se cu forţă oricărei intervenţii armate în Siria, unde preşedintele american Barack Obama a anunţat că luat decizia de principiu să efectueze acţiuni împotriva regimului lui Bashar al-Assad.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close