Antena 3 CNN Externe Ziarele, ţinta atacurilor teroriste. O bombă artizanală a fost aruncată în redacţia unei publicaţii din Germania, care publicase caricaturi cu Mahomed

Ziarele, ţinta atacurilor teroriste. O bombă artizanală a fost aruncată în redacţia unei publicaţii din Germania, care publicase caricaturi cu Mahomed

Ziarele, ţinta atacurilor teroriste. O bombă artizanală a fost aruncată în redacţia unei publicaţii din Germania, care publicase caricaturi cu Mahomed
de O.P.    |    12 Ian 2015   •   06:14

La câteva zile după atentatul sângeros de la sediul revistei Charlie Hebdo, ziarele sunt, în continuare, ţinte ale atacurilor.  O bombă artizanală a vizat redacţia unei publicaţii din Germania, iar dispozitivul a provocat un incendiu care a făcut pagube serioase.

Ziarul publicase câteva caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei Charlie Hebdo. Şi în Belgia, redacţia unui ziar a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă.

La Hamburg, sediul ziarului german Morgenpost a fost atacat cu un dispozitiv incendiar. Geamurile unei ferestre au fost sparte, iar dispozitivul a fost aruncat în interior. Un puternic incendiu a izbucnit şi a distrus două dintre camerele clădirii. Pompierii au intervenit şi au reuşit să stingă focul.

După atacul care a vizat Charlie Hebdo, ziarul Hamburger Morgenpost a publicat 3 caricaturi ale revistei franceze, cu profetul Mahomed. După doar câteva zile şi ziarul german a fost ţinta unui atac. Alertaţi, poliţiştii au reuşit să aresteze doi suspecţi.

Probleme au fost şi la Ziarul belgian LeSoir, care, de asemenea, publicase una dintre caricaturile cu profetul Mahomed, ale celor de la Charlie Hebdo. Redacţia ziarului a fost evacuată, în urma unei ameninţări cu bombă, lansate de un individ, printr-un apel telefonic. Echipajele de poliţie au cercetat sediul timp de mai multe ore. Din fericire, alerta s-a dovedit a fi falsă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close