Antena 3 CNN High Tech Americanii vor avea internet la 100 Mbps, în loc de actuala viteză de 4 Mbps

Americanii vor avea internet la 100 Mbps, în loc de actuala viteză de 4 Mbps

Americanii vor avea internet la 100 Mbps, în loc de actuala viteză de 4 Mbps
Sursa foto: computer
14 Mar 2010   •   22:27

Comisia Federală pentru Comunicaţii din Statele Unite va prezenta, marţi, un plan naţional care va revoluţiona accesul americanilor la serviciile oferite prin internetul în bandă largă şi va permite descărcarea filmelor de înaltă definiţie în minute, în loc de ore, potrivit Reuters.

Unul dintre obiective este creşterea vitezei de navigare pe internet de 25 de ori, compartiv cu nivelul actual. Planul prevede o serie de recomandări adresate Congresului şi are rolul dezvoltării industriei comunicaţiilor, astfel încât utilizatorii să aibă acces la servicii online mai performante. Tot mai mulţi americani recurg la Internet pentru comunicare, plata facturilor, planificarea călătoriilor şi divertisment.

"Este un eveniment unic. Internetul în bandă largă este important şi dificil, întrucât pune în pericol sectorul tradiţional al comunicaţiilor", a declarat Paul Gallant, analist la compania Concept Capital.

Unii operatori precum AT&T şi Qwest Communications International şi-au manifestat nemulţumirea, în februarie, când şeful Comisiei Federale pentru Comunicaţii, Julius Genachowski, a anunţat că instituţia va propune ca 100 de milioane de americani să aibă acces la servicii online cu viteza de 100 Mbps, comparativ cu sub 4 Mbps în prezent. Qwest a calificat obiectivul drept "un vis", iar AT&T a apreciat că agenţia guvernamentală ar trebui să reziste apelurilor pentru "forme extreme de reglementare". De la propunerea agenţiei americane, Cisco Systems a anunţat că va introduce un ruter care va permite traficul pe Internet cu o viteză de 12 ori mai rapidă decât produsele concurente. Google a anunţat la rândul său că intenţionează să construiască o reţea de Internet super-rapidă, pentru a demonstra că este posibil.

Proiectul poate intra în conflict şi cu companiile de televiziune, care vor fi nevoite să cedeze spaţiu de transmisie operatorilor wireless, pentru aparate mobile precum iPhone şi Blackberry. Agenţia intenţionează să permită acestor operatori accesul la licitaţiile de acordare a spaţiilor de emisie. De asemenea, autoritatea federală vrea să se asigure că instituţiile fundamentale, respectiv clădirile guvernamentale, şcolile, bibliotecile şi unităţile medicale beneficiază de viteze ale internetului de un gigabit pe secundă, până în 2020.

Administraţia Obama consideră că planul este un mijloc de creare a noi locuri de muncă şi creşterea eficienţei energetice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet online comunicare filme banda
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close