Antena 3 CNN High Tech Cenzura nu are ce căuta pe internet. Libertatea de exprimare, protejată în „online” prin intermediul unei rezoluţii

Cenzura nu are ce căuta pe internet. Libertatea de exprimare, protejată în „online” prin intermediul unei rezoluţii

Cenzura nu are ce căuta pe internet. Libertatea de exprimare, protejată în „online” prin intermediul unei rezoluţii
Sursa foto: Foto: www.neweurasia.net
06 Iul 2012   •   09:26
Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat prima sa rezoluţie cu privire la dreptul la libera exprimare pe Internet, informează AFP.Textul a fost contestat de state precum Rusia şi India.

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a caracterizat această rezoluţie care fiind una „importantă (care) stipulează clar că toţi indivizii au aceleaşi drepturi umane şi libertăţi fundamentale fie că sunt pe Internet sau în lumea reală".

Clinton a considerat "alarmantă creşterea numărului de cazuri de cenzură guvernamentală în care indivizii sunt persecutaţi pentru ceea ce fac pe Internet, chiar şi printr-un simplu „tweet” sau un „SMS".

Textul a fost susţinut de 83 de state şi afirmă că drepturile care se aplică "offline", în special libertatea de exprimare, trebuie să fie protejate şi "online" indiferent de mediul folosit şi independent de frontiere.

Rezoluţia solicită de asemenea tuturor statelor să promoveze şi să faciliteze accesul la Internet şi cooperarea internaţională. Textul facilitează dezvoltarea mass-media şi a comunicaţiilor în toate statele.

Consiliul pentru Drepturile Omului îşi încheie sesiunea de vară vineri.

×
Subiecte în articol: cenzura internet online
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close