Antena 3 High Tech China are 420 de milioane de persoane cu acces la Internet

China are 420 de milioane de persoane cu acces la Internet

16 Iul 2010   •   11:32
China are 420 de milioane de persoane cu acces la Internet

Populaţia conectată la internet a Chinei, cea mai mare din lume, a ajuns la cifra de 420 de milioane de persoane, după ce tot mai mulţi au început să acceseze internetul de pe telefoanele mobile.

Numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 36 de milioane în primele şase luni ale acestui an, a anunţat Centrul de Informaţie şi Reţelistică al Chinei. Populaţia totală a ţării numără peste 1,3 miliarde de persoane.

La această creştere a contribuit foarte mult accesul la Internet de pe telefoanele mobile, aproximativ 277 de milioane de persoane folosind telefoanele pentru a intra online, se arată într-un studiu citat de Boston Globe.

Popularitatea internetului provoacă probleme guvernului comunist de la Beijing, care este obişnuit să aibă sub control informaţiile interne şi care a dezvoltat un sistem de monitorizare a internetului şi de cenzură a informaţiilor considerate dăunătoare ţării.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close