Antena 3 CNN High Tech Comisia Europeană va cerceta Londra pentru încălcarea vieţii private pe internet

Comisia Europeană va cerceta Londra pentru încălcarea vieţii private pe internet

Comisia Europeană va cerceta Londra pentru încălcarea vieţii private pe internet
Sursa foto: spion internet
15 Apr 2009   •   16:48

Comisia Europeană a declanşat acţiunile legale contra guvernului britanic pentru ceea ce a numit eşecul în păstrarea confidenţialităţii datelor personale online. Iniţiativa face parte dintr-un program mai larg de asigurare că viaţa privată nu este abuzată de noile tehnologii ce urmăresc electronic fiecare pas al consumatorului.
Comisarul european pentru telecomunicaţii Viviane Reding a declarat că acţiunea are legătură cu modul cum providerii de internet au folosit tehnologia Phorm pentru a trimite abonaţilor reclame personalizate pe baza obişnuinţelor de navigare.
Acţiunile Phorm au închis în cădere cu două procente la bursa londoneză după anunţul UE. Marea Britanie are două luni pentru a răspunde acuzaţiilor semnalate în scrisoarea Comisiei.
BT a admis în aprilie anul trecut că a testat Phorm în 2006 şi 2007 fără a spune consumatorilor, spune Comisia. Testele au stârnit acuzaţii din partea grupurilor non-guvernamentale, dar şi din partea fondatorului World Wide Web, Tim Berners-Lee.
Pe de altă parte, Phorm susţine că tehnologia sa este în concordanţă cu legile europene, iar aceasta nu a păstrat date personale sau istoria de browsing.

Phorm este o companie britanică fondată în 2004 ce monitorizează siteurile favorite şi căutările utilizatorului pentru a livra reclame ţintite individual.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close