Antena 3 CNN High Tech Este nevoie de 31.000 de ani pentru accesarea fiecărei adrese de internet

Este nevoie de 31.000 de ani pentru accesarea fiecărei adrese de internet

Este nevoie de 31.000 de ani pentru accesarea fiecărei adrese de internet
Sursa foto: Internet
11 Sep 2009   •   15:30

Se spune că dacă secolul XX a fost secolul vitezei, secolul XXI se poate numi secolul informaţiei şi al comunicării. Trăim într-o societate care are nevoie de informaţie şi comunicare pentru a se menţine în mişcare şi pentru a rezolva provocările cotidiene, fie că se referă la muncă, distracţie, îngrijire medicală, relaţii personale sau călătorii. În acest context, expansiunea internetului nu mai miră pe nimeni, însă cât de mare este de fapt acesta?

Conform statisticilor realizate de Google, în acest moment, pe internet, există aproximativ un trilion de adrese de internet. Dacă cineva ar fi suficient de răbdător încât să încerce să acceseze fiecare din aceste adrese fie şi numai pentru o secundă, operaţiunea tot ar dura 31.000 de ani, susţin jurnaliştii de la Libertatea. Pentru a petrece un minut pe fiecare din aceste adrese este nevoie de nu mai puţin de două milioane de ani.

Din cei aproape şapte miliarde de locuitori ai Pământului, peste 1,5 miliarde sunt utilizatori de internet, conform internetworldstats.com. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt asiatici, urmaţi de europeni şi nord-americani. În România, 33% din populaţie are deja acces la internet, iar acest procent este în continuă creştere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close