Antena 3 CNN High Tech Folosești Windows 10? Cineva ar putea să fie conectat la rețeaua ta WiFi fără să ai habar

Folosești Windows 10? Cineva ar putea să fie conectat la rețeaua ta WiFi fără să ai habar

Folosești Windows 10? Cineva ar putea să fie conectat la rețeaua ta WiFi fără să ai habar
Sursa foto: foto: pixabay.com
06 Mai 2016   •   11:09

Multă lume se ține încă departe de Windows 10, majoritatea utilizatorilor de PC preferând să lucreze sau să se joace în continuare pe Windows 7. Dacă te gândești să treci totuși pe noul sistem de operare, uite cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

Conform unor statistici preluate de pe Steam, majoritatea utilizatorilor de PC-uri, incluzând laptop-uri, preferă în continuare Windows 7. Acesta este mai stabil și este încă mult mai bine optimizat decât succesorul său. Dacă simți că te chinuie nostalgia după Windows 7, poți vedea aici cum să aduci meniul de Start din Windows 7 în Windows 10.

Chiar și așa, în ultima vreme multiple actualizări tind să aducă Windows 10 din ce în ce mai mult la standardele predecesorului său, așa că vrei nu vrei, tot va trebui să treci pe noul sistem de operare.

În caz că tocmai urmează să instalezi Windows 10 sau ai terminat de făcut asta, uite cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

1. Instalează Chrome în Windows 10

Edge nu este un browser prea bun. Într-adevăr, este optimizat pentru Windows 10, dar nu suportă add on-uri, pluginuri  sau chiar adblockers. În mod dezamăgitor, browserul de la Microsoft e în stare să-ți înregistreze site-urile navigate chiar și atunci când ești în modul de navigare privat, chestiune care a provocat o mare controversă. În acest caz, singurul scop pentru a folosi Edge este acela de a descărca Chrome. Browserul de la Google este mult mai stabil, mai flexibil și consumă și mai puține resurse decât browserul Microsoft, așa ca intră în lista noastră de cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

2. Descarcă extensia de Chrome Bing2Google

Windows 10 vine cu un motor de căutare extrem de versatil numit Cortana. Aceasta poate să caute fișiere sau executabile pe calculatorul tău, dar poate căuta, de asemenea, informații pe Internet. Totuși, în varianta default, Cortana va folosi motorul de căutare Bing al Microsoft atunci când vei dori să cauți ceva anume. Ca să nu fii forțat să folosești Bing (care nu e chiar atât de rău) pentru a naviga pe net, extensia se instalează direct în registrul sistemului de operare și o va forța pe Cortana să deschidă rezultatele căutării tale direct în Chrome folosind, evident, Google. Probabil că nu știați de această extensie folositoare. De aceea intră în lista noastră de cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

Continuarea, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Windows 10
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close