Antena 3 CNN High Tech Francezii vor să introducă o taxă pe smartphone şi tablete

Francezii vor să introducă o taxă pe smartphone şi tablete

Francezii vor să introducă o taxă pe smartphone şi tablete
Sursa foto: Foto: thelocal.fr
13 Mai 2013   •   20:13

Membrii guvernului francez analizează introducerea unei noi taxe, pe smartphone-uri şi tablete. Guvernanţii francezi doresc să obţină, în acest fel, venituri de milioane de euro destinate susţinerii culturii franceze în mediul digital, informează Huffington Post.

Propunerea are ca ţintă companii precum Google, Apple şi Amazon şi prevede o taxă de 1% la vânzarea de dispozitive de navigare pe internet.

Taxa ar aduce circa 86 de milioane de euro pe an la buget. Banii ar urma să fie folosiţi pentru a sprijini crearea de conţinut cultural francez.

Înainte de a lua o decizie definitivă în privinţa taxei, Guvernul va discuta cu personalităţi marcante ale culturii franceze în următoarele săptămâni.

Propunerea se încadrează în politica Parisului de protejare a industriilor locale de muzică şi cinema, în faţa concurenţei străine.

Comisia care a propus taxa a recomandat şi reducerea amenzilor pentru piraterie online. Amenzile ar trebui diminuate de la un maxim de 1.500 de euro în prezent la 60 de euro, sumă care ar putea să crească pentru cei care încalcă repetat legea. În plus, conexiunile de internet ale persoanelor vinovate de piraterie nu ar mai trebui întrerupte.



 

×
Subiecte în articol: taxe internet
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close