INEDIT: Harta reţelei de cabluri submarine care formează INTERNETUL de astăzi

de A.M.P    |    10 Mar 2014   •   12:31
INEDIT: Harta reţelei de cabluri submarine care formează INTERNETUL de astăzi Galerie foto (7) Foto: submarine-cable-map-2013.telegeography.com

Era informaţiei şi a comunicaţiilor pe Internet are la bază o reţea uriaşă de cabluri de fibră optică, îngropată sub apa mărilor şi oceanelor, asigurând astfel legăturile online chiar şi cu cele mai izolate regiuni ale lumii, scrie CNN.

O companie americană de consultanţă şi cercetare de marketing în domeniul telecomunicatiilor, Telegeography, a realizat o hartă care indică distribuţia acestor cabluri submarine.

AICI, MAI MULTE IMAGINI CU HARTA REŢELEI DE CABLURI SUBMARINE

Directorul companiei, Alan Mauldin, a declarat pentru CNN că sateliţii sunt folosiţi pentru a transmite semnal către zonele foarte îndepărtate ale globului, însă capacitatea lor este restrânsă şi foarte costisitoare. Tocmai de aceea sunt folosite cablurile, mult mai ieftine şi capabile să transporte cantităţi importante de date.

Un rus a încercat să îşi imagineze cum arată internetul în toată splendoarea sa şi a realizat o hartă în care au fost incluse peste 350.000 dintre cele mai mari site-uri existente.

Parteneri
x close