Antena 3 CNN High Tech Internetul, la fel de important ca apa şi electricitatea

Internetul, la fel de important ca apa şi electricitatea

Internetul, la fel de important ca apa şi electricitatea
16 Iun 2009   •   19:14

Revoluţia digitală ne schimbă acum vieţile mai mult decât ne-am fi închipuit vreodată. Lucrăm şi studiem online, dobândim noi cunoştinţe de pe internet, ne plătim facturile sau ţinem legătura cu prietenii şi familia. Conexiunea la internet este văzută în prezent ca ceva la fel de esenţial precum electricitatea, gazul sau apa.

Aşa cum podurile şi căile ferate construite în secolul 19 au constituit fundaţia revoluţiei industriale din întreaga lume, investiţiile de acum în industria informaţiei şi a comunicaţiilor ar putea ajuta enorm la ridicarea oricărei economii lovite de recesiune din lume. Este şi cazul Marii Britanii al cărei guvern a publicat marţi, potrivit Times Online, raportul Digital Britain (Marea Britanie Digitală), care plasează economia digitală în centrul revoluţiei industriale din viitor.

În prezent, economia digitală din Marea Britanie reprezintă opt procente din veniturile totale ale acestei ţări, potrivit Times Online. Publicaţia mai scrie că dezvoltarea permanentă a economiei digitale este esenţială pentru productivitatea şi capacitatea inovativă a mai multor sectoare de activitate dar şi pentru protejarea sutelor de mii de slujbe pe care le-a creat.

Situaţia este similară şi în România. Mai rămâne să realizeze şi guvernanţii aceste adevăruri şi să ia măsuri în consecinţă pentru sprijinirea acestui adevărat motor al economiei, ce a prins un avânt de nebănuit până nu de mult. Cine ştie, poate că aceste măsuri vor salva economia naţională din perioada grea pe care o traversează.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close