Antena 3 CNN High Tech La mulţi ani, Internet! S-au împlinit 40 de ani de la "naşterea" primelor reţele de calculatoare

La mulţi ani, Internet! S-au împlinit 40 de ani de la "naşterea" primelor reţele de calculatoare

La mulţi ani, Internet! S-au împlinit 40 de ani de la "naşterea" primelor reţele de calculatoare
Sursa foto: sarbatoare
30 Oct 2009   •   14:28

Mai multe personalităţi renumite pentru activitatea lor în domeniul online s-au s-au reunit la Los Angeles, pentru a sărbători cei 40 de ani ai internetului. La ceremonie a fost prezent şi Leonard Kleinrock, tatăl invenţiei care a schimbat lumea, informează AFP.

"Cu 40 de ani în urmă, bebeluşul internet făcea primele mişcări", a declarat tatăl internetul, în vârstă de 75 de ani.

În 1969, Leonard Kleinrock a coordonat echipei echipa de cercetători care realizat pentru prima oară comunicarea în reţea între calculatoare.

"Internetul este un element al democraţiei. În faţa lui, suntem toţi egali. Era internetului e aici şi nu se mai poate face nimic pentru a împiedica evoluţia lui?, a mai spus Kleinrock.

Cum a luat naştere internetul

Primele încercări de a lega calculatoarele între ele au luat naştere din necesitatea marilor centre de cercetare de a comunica. Sistemul trebuia să fie la fel de practic precum utilizarea telefonului.

Primul proiect a fost susţinut de un laborator militar de cercetare şi s-a derulat sub denumirea de ARPANET. În primă fază, operatorul telefonic AT&T a instalat cabluri între calculatoare. Informaţiile au fost digitalizate în formă primară şi trimise fără a se irosi timpul.

La data de 29 octombrie 1969, cercetătorii au început testarea sistemului "L-O-G" care permitea conectarea la un calculator aflat la distanţă. Următoarea etapă a constat în trimiterea informaţiilor digitalizate de la un calculator la altul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet zi de nastere
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close