Antena 3 CNN High Tech Legea privind deconectarea internauţilor ce descarcă ilegal fişiere, adoptată de PE

Legea privind deconectarea internauţilor ce descarcă ilegal fişiere, adoptată de PE

Legea privind deconectarea internauţilor ce descarcă ilegal fişiere, adoptată de PE
Sursa foto: internet
25 Noi 2009   •   09:51

?Pachetul Telecom?, care prevede condiţiile în care pot fi deconectaţi de la internet utilizatorii care descarcă ilegal fişiere, a fost adoptat de Parlamentul European. Noua legislaţie are menirea de a proteja consumatorii şi de a ameliora concurenţa, informează lexpansion.fr.

Parlamentarii europeni au aprobat marţi la Strasboug noua legislaţie care acordă autorităţilor dreptul de a a tăia, fără un ordin judecătoresc, conexiunea la internet a utilizatorilor care descarcă materiale ilegale.

Însă, procedura de deconectare trebuie să fie "corectă şi imparţială" şi necesită, în prealabil, o "analiză judiciară eficientă", precizează jurnaliştii francezi.

Noua reglementare prevede obligaţia de a obţine consimţământul utilizatorilor înainte de instalarea cookies-urilor (fişiere text folosite de un site web pentru a reţine informaţii pe calculatoare).

Potrivit noilor reglementări, companiile furnizoare de internet vor fi obligate să separe reţelele lor de comunicaţii şi departamentele prin care prestează servicii comerciale. Acestea vor furniza un ?serviciu universal?, adică un pachet de servicii accesibile utilizatorilor la un preţ abordabil.

Toate aceste măsuri au fost luate în urma presiunilor exercitate de Franţa, care are o legislaţie foarte dură în ceea ce priveşte protejarea drepturilor de proprietate intelectuală. Autorităţile franceze au introdus deja o serie de reguli potrivit cărora utilizatorii care piratează conţinut pot fi deconectaţi de la internet cel puţin un an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet utilizatori
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close