Antena 3 CNN High Tech Marea Britanie. Apple scade preţul pentru descărcarea de melodii prin iTunes

Marea Britanie. Apple scade preţul pentru descărcarea de melodii prin iTunes

Marea Britanie. Apple scade preţul pentru descărcarea de melodii prin iTunes
09 Ian 2008   •   16:40

Apple răspunde presiunilor europene şi scade preţurile pe care le practica în Marea Britanie pentru muzică descărcată prin intermediul iTunes. Astfel, Apple aliniază preţurile cu cele practicate în restul Uniunii Europene. În prezent, clienţii britanici plătesc 1.06 euro pentru a descărca muzică, în timp ce cei de pe continentul european sunt taxaţi cu 0.99 euro. Promisiunea Apple de a scădea preţurile în şase luni vine ca urmare a unei expertize a unei comisii europene care a concluzionat că sunt practicate suprapreţuri de către compania americană, conform Sky News.

Comisia a primit bine decizia Apple de a scădea preţurile şi nu a mai fost nevoie de o măsură specială în acest sens. Apple a acuzat casele de discuri pentru preţurile mari practicate în Marea Britanie, precizând că unele dintre ele au cerut mai mulţi bani pentru muzica distribuită în Anglia decât în orice altă ţară din Uniunea Europeană.

Compania americană a ameninţat că "îşi va reconsidera continuarea relaţiilor din Marea Britanie" cu oricare dintre casele de discuri care nu-şi vor alinia în cel mult şase luni preţurile cu cele din restul Uniunii. "Acesta este un pas important spre o piaţă pan-europeană a muzicii", a precizat Steve Jobs, şeful Apple.

Sperăm că fiecare dintre marile case de discuri va avea o viziune pan-europeană asupra preţurilor", a mai spus Jobs.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close