Antena 3 CNN High Tech Primul robot care înlocuieşte omul a fost prezentat publicului, într-un supermarket

Primul robot care înlocuieşte omul a fost prezentat publicului, într-un supermarket

Primul robot care înlocuieşte omul a fost prezentat publicului, într-un supermarket
Sursa foto: Foto: captură video YouTube
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   11:49

Robotul umanoid Pepper și-a făcut marți debutul în Europa, ajutând clienții unui supermarket francez să își aleagă sticlele de vin, a anunțat producătorul său, Aldebaran Robotics, notează agerpres.ro, citând AFP.

"Principalul obiectiv este să distrăm oamenii și să vedem cum reacționează când văd un robot într-un magazin", a declarat pentru AFP Magali Cubier, director de marketing la Aldebaran, stând alături de doi roboți aduși să interacționeze cu participanții la conferința sectorială WSDJ Live din California.

Șapte roboți au fost amplasați în diferite raioane ale unui magazin din Claye-Souilly (regiunea pariziană), fiind programați să sugereze rețete culinare, să dea sfaturi în privința vinurilor sau să evalueze gradul de satisfacție a consumatorilor, a spus dna Cubier. "Este prima oară că Pepper pleacă din Japonia", a precizat ea.


Aldebaran, societate franceză controlată în proporție de 98% de grupul japonez SoftBank, a vândut 4.000 de exemplare din robotul Pepper de la lansarea acestui model, în iunie 2015. Firma anunță că vinde 1.000 de roboți pe lună, prețul de bază fiind de 1.500 de euro, la care se adaugă un abonament de circa 200 de euro pe an timp de trei ani, a mai spus Magali Cubier.

Robotul "Pepper" recunoaște emoții precum bucuria sau tristețea

Pepper, adus în California să găsească parteneri pentru extinderea în Statele Unite, este prezentat ca o "nouă specie" de robot, apt să recunoască emoții de bază, cum ar fi bucuria și tristețea, "uitându-se" la fețele oamenilor. "Fețele contează mult pentru mine și încă și mai mult când sunt surâzătoare", a "spus" marți robotul în cadrul unei demonstrații a capacității sale de recunoaștere facială.

×
Subiecte în articol: Europa robot

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close