Antena 3 CNN High Tech Un asteroid a trecut pe lângă Pământ (FOTO)

Un asteroid a trecut pe lângă Pământ (FOTO)

Un asteroid a trecut pe lângă Pământ <font color=red>(FOTO)</font>
29 Ian 2008   •   08:34

Asteroidul 2007 TU24, a trecut, marţi, pe lângă Pământ, specialiştii NASA afirmând că nu a existat niciun risc de coliziune, pentru că obiectul a avut distanţă de cel puţin 550.000 de kilometri faţă de Terra. Asteroidul a fost descoperit în octombrie 2007, de către cercetătorii de la Agenţia spaţială americană. Acesta măsoară între 150 şi 610 metri. "Acest asteroid nu este ceva neobişnuit, sunt alţii care trec şi mai aproape de pământ, astfel de evenimente se întâmplă destul de des, aproximativ o dată pe lună", a afirmat reprezentantul Observatorului Astronomic.

NASA anunţase că asteroidul va putea fi observat de amatori cu telescopul, pe un cer suficient de senin.

Tot marţi, în jurul orei 14.00, ora României, un alt asteroid - 2007 WD5 - mai mic de cinci ori decât 2007 TU24, a trecut pe lângă Planeta Marte, la o distanţă de cel puţin 26.000 de kilometri, şansele de impact fiind mult mai mari, respectiv 0,01 la sută.

ASTEROIDUL A APĂRUT PE RADAR

Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spaţiu şi membru al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic a explicat fenomenul şi a vorbit despre coliziunea corpurilor cereşti, implicit despre pericolul coliziunii acestui asteroid cu Terra.
DUMITRU PRUNARIU DESPRE PERICOLUL COLIZIUNII ASTEROIDUL CU PĂMÂNTUL

Un asteroid este un corp stelar a cărui talie variază de la câteva zeci de metri pâna la ordinul kilometrilor ca diametru şi care se învârte în jurul Soarelui.

Asteroizii fac parte din sistemul solar şi nu sunt sateliţi ai vreunei planete. Se presupune ca asteroizii sunt resturi ale evoluţiei sistemului solar care nu s-au regrupat în planete în timpul formării acestuia din urmă.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close