Antena 3 CNN High Tech Viaţa fără parole. Revoluţia în securitatea on-line la care lucrează Google

Viaţa fără parole. Revoluţia în securitatea on-line la care lucrează Google

Viaţa fără parole. Revoluţia în securitatea on-line la care lucrează Google
de N.B.    |    21 Ian 2013   •   12:17

Google proiectează un dispozitiv care să ducă securitatea conturilor on-line la un alt nivel, simplificând procedura de autentificare dar sporind siguranţa contului, informează ITProPortal.

Viaţa modernă devine din ce în ce mai dependentă de Internet. Serviciile de tipul tehnologiei cloud câştigă tot mai mult teren, iar importanţa unor elemente de securitate pe măsura importanţei informaţiilor existente în conturile on-line este absolută.

Până în prezent, principala metodă de securizare a unui cont pe Internet este parola. Aleasă de utilizator la crearea unui cont, schimbată pe parcurs sau chiar indicată de site-ul în cauză, parola reprezintă principala cheie a unui cont, iar simplitatea sau complexitatea ei reprezintă linia principală de apărare în faţa atacurilor cibernetice.

Vice-preşedintele departamentului de securitate al Google, Eric Groose, şi inginerul Mayank Upadhyay au vorbit despre un card de securitate, asemenea unui stick USB, care să autentifice un utilizator pe conturile sale Google (Gmail, Drive, Chrome, etc) în momentul în care este introdus într-un computer.

O tehnologie similară este folosită de mai mult timp de către cei care lucrează în domenii unde securitatea informaţiilor se numără printre cerinţele principale (domeniul bancar, industrie, tehnologie, etc).

Pe lângă USB-ul clasic, reprezentanţii Google au vorbit şi despre un "inel deştept" sau o tehnologie de comunicare între smart-phone şi computer pentru o autentificare fără clasica parolă.

×
Subiecte în articol: usb
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close