Antena 3 CNN International News Numărul milionarilor din lume a crescut semnificativ în 2021 | 5,2 milioane de oameni, mai bogați

Numărul milionarilor din lume a crescut semnificativ în 2021 | 5,2 milioane de oameni, mai bogați

Numărul oamenilor bogați din lume a crescut într-un ritm rapid în anul 2021, stimulat de câștigurile bursiere și de prețurile caselor. Aproximativ 5,2 milioane de oameni au devenit milionari anul trecut, aproape jumătate fiind doar în Statele Unite.

Numărul milionarilor din lume a crescut semnificativ în 2021 | 5,2 milioane de oameni, mai bogați
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2022   •   16:57

”Aceasta este cea mai mare creștere a numărului de milionari înregistrată pentru orice țară în orice an din acest secol”, potrivit ultimului raport anual al averilor, Credit Suisse.

La nivel mondial, numărul total de milionari era de 62,5 milioane la sfârșitul anului 2021, a estimat Credit Suisse, citat de CNN.

Raportul, care a fost lansat marți, a constatat că averea globală totală a însumat 463,6 trilioane de dolari la sfârșitul anului trecut, în creștere cu 9,8%.

Deloc surprinzător, primele două economii - Statele Unite și China - au înregistrat cele mai mari câștiguri în averea gospodăriilor, urmate de Canada, India și Australia.

Fiecare țară a fost probabil ajutată de creșteri semnificative ale producției economice în 2021, combinate cu o activitate ”viguroasă” pe piețele lor imobiliare.

Acest lucru a exacerbat din nou inegalitatea globală, care s-a agravat deja semnificativ pe parcursul pandemiei.

Anul 2020 a cunoscut un regres istoric în lupta împotriva sărăciei globale, numărul celor mai săraci oameni din lume a crescut pentru prima dată în peste 20 de ani, potrivit Băncii Mondiale.

În timp ce, de atunci, sărăcia generală a scăzut ușor din nou, instituția estimează că mai multe zeci de milioane de oameni ar putea trăi în continuare în sărăcie extremă în acest an, ”din cauza efectelor persistente ale pandemiei, războiului din Ucraina și inflației în creștere".

Acest lucru este în contrast puternic cu cei mai norocoși din lume, chiar dacă nu sunt imuni la acești factori.

×
Subiecte în articol: milionari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close