Antena 3 CNN International News 99 de americani sunt dați dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit în Florida

99 de americani sunt dați dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit în Florida

Un efort intens de căutare și salvare a durat o noapte întreagă în Florida, după ce o parte dintr-o clădire rezidențială cu 12 etaje s-a prăbușit, în orașul Surfside din sudul statului, omorând cel puțin o persoană, 99 de oameni fiind de negăsit.

99 de americani sunt dați dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit în Florida
Sursa foto: CNN
de Alexandru Negrici    |    25 Iun 2021   •   10:32

Aproximativ 55 din cele 136 de unități de la Champlain Towers South s-au prăbușit în jurul orei 1:30, au spus oficialii, lăsând grămezi uriașe de dărâmături atârnând de ceea ce a rămas din structura comunității de pe malul mării, la câțiva kilometri nord de Miami Beach.

Cel puțin 99 de persoane nu au fost identificate începând de joi după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Miami-Dade, Alvaro Zabaleta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cel puțin o persoană a murit din cauza prăbușirii, a declarat primarul din regiunea Miami-Dade, Daniella Levine Cava. În total, 102 persoane au fost contabilizate, a spus ea.

Două persoane au fost scoase de sub dărâmături, a declarat Ray Jadallah, șeful asistentului de salvare a incendiilor din Miami-Dade, fără a detalia condițiile lor medicale.

"Patru persoane au fost duse la spitale și cel puțin alte șapte au fost tratate la fața locului", a continuat Jadallah.

Videoclipul de supraveghere obținut de către jurnalistul local de radio al Fox Sports, Andy Slater, pare să arate prăbușirea: o porțiune imensă a clădirii a căzut mai întâi, urmată de o altă porțiune aproximativ nouă secunde mai târziu.

Un rezident de la etajul al treilea, Barry Cohen, a auzit ceea ce credea este explozie. Apartamentul său era intact, dar când și-a deschis ușa și a încercat să plece: „m-am pe hol ... și nu era nimic acolo”, a spus acesta.

„Era doar o grămadă de praf și moloz”, a continuat acesta.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență.

×
Subiecte în articol: Florida
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close