Antena 3 CNN International News Armata ucraineană avansează din mai multe direcții pe frontul din sud. Rușii susțin că ar fi oprit contraofensiva spre Herson

Armata ucraineană avansează din mai multe direcții pe frontul din sud. Rușii susțin că ar fi oprit contraofensiva spre Herson

Armata ucraineană avansează pe mai multe direcţii pe frontul din sudul ţării iar Kievul anunță că a spart liniile ruse de apărare de la Herson şi că a bombardat podurile de peste Nipru.

Armata ucraineană avansează din mai multe direcții pe frontul din sud. Rușii susțin că ar fi oprit contraofensiva spre Herson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2022   •   12:54

Șapte localități ar fi fost recucerite de soldații ucraineni, potrivit oficialilor de la Kiev.

De cealaltă parte, Moscova se laudă că respins în totalitate atacul și că pe linia frontului este liniște.

Însă în regiunea Herson, care momentan pare să concentreze eforturile ofensive ale ucrainenilor, localnicii nu îndrăznesc să iasă din adăposturi de teama bombardamentelor, arată un reportaj CNN.

Maria şi soțul său, Kostia, au rămas la ferma lor din Ucraina pentru a-și hrăni animalele, în ciuda războiului care durează de peste șase luni.

Săptămâna aceasta, numeroase avioane au trecut pe deasupra zonei lor, în vreme ce ucrainenii au atacat țintele rusești.

CNN: "Herson, epicentrul rezistenței ucrainene"

"M-am ascuns în casă. Inima îmi sărea din piept de fiecare dată. Am țipat atât de tare când avioanele survolau. Sunt atât de speriată. Dumnezeu să ne mântuiască", spune femeia echipei de jurnaliști.

"Capitala regională Herson, capturată în martie de trupele Moscovei, a fost zguduită de lupte, după au declarat chiar rușii.

Forțele Kremlinului susțin că au distrus o celulă partizană într-o luptă recentă. Cine a câștigat înfruntarea este încă incert, dar orașul este epicentrul rezistenței ucrainene de luni bune.

Ucraina anunță, la rândul său, că a distrus podurile care fac legătura cu malul vestic al râului Nipru, oprind orice cale de aprovizionare a rușilor", transmite corespondentul CNN Sam Kiley.

Foto: rușii asamblează un pod din pontoane după ce forțele ucrainene au avariat podul Antonovsky peste râul Nipru

×
Subiecte în articol: Herson ofensiva Sam Kiley cnn
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close