Antena 3 CNN International News Autoritățile din Italia oferă până la 28.000 de euro persoanelor care vor să se mute în sate cu puțini locuitori

Autoritățile din Italia oferă până la 28.000 de euro persoanelor care vor să se mute în sate cu puțini locuitori

Autoritățile din regiunea italiană Calabria au de gând să ofere până la 28.000 de euro, pe o perioadă de maximum trei ani, persoanelor care doresc să se mute în sate cu până la 2.000 de locuitori, relatează CNN.

Autoritățile din Italia oferă până la 28.000 de euro persoanelor care vor să se mute în sate cu puțini locuitori
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    17 Iul 2021   •   23:45

Pentru a obține fondurile, noii rezidenți trebuie să se oblige să pornească o mică afacere, fie de la zero, fie prin preluarea ofertelor în domeniile căutate de municipalități.

În plus, solicitanții trebuie să își stabilească rezidența acolo și să aibă cel mult 40 de ani. De asemenea, trebuie să fie pregătiți să se mute în Calabria în termen de 90 de zile după ce le-a fost aprobată cererea.

Autoriățile locale speră că oferta va atrage tineri proactivi și dornici de muncă. Totodată, își doresc ca, prin aceste măsuri, să reducă declinul demografic și îmbătrânirea populației din aceste localități.

Regiunea Calabria a alocat deja peste 700.000 de euro pentru proiect

Gianluca Gallo, consilier regional, a declarat pentru CNN că venitul lunar ar putea fi cuprins între 8.00 și 1.000 de euro timp de 2-3 ani. O altă variantă ar fi o singură tranșă de finanțare pentru a sprijini lansarea unei noi activități comerciale - fie că este vorba de o pensiune, un restaurant, bar, fermă sau magazin.

„Îmbunătățim detaliile tehnice, suma lunară exactă și durata fondurilor și analizăm dacă să includem și sate puțin mai mari, cu până la 3.000 de locuitori”, a spus Gallo.

„Municipalitățile au fost foarte interesate și, dacă această primă schemă funcționează, vor urma mai multe în următorii ani”, a adăugat el.

„Vrem ca acesta să fie un experiment de incluziune socială. Atrage oamenii să locuiască în regiune, să se bucure de priveliște, să folosească locații neutilizate ale orașului. Casele de un euro nu sunt cea mai bună modalitate de a revigora sudul Italiei”, spune Coppola.

Aplicațiile pentru „venitul de rezidență activă” ar urma să fie lansate online în următoarele săptămâni. Regiunea Calabria a alocat deja peste 700.000 de euro pentru proiect.

„Scopul este de a stimula economia locală și de a da o viață nouă comunităților mici”, adaugă Gallo.

„Vrem să facem ca cererea de locuri de muncă să corespundă ofertei, de aceea am cerut satelor să ne spună ce tip de profesioniști le lipsesc pentru a atrage muncitori specializați”, adaugă el.

×
Subiecte în articol: Italia Calabria sate euro
Parteneri
Primul mare studiu despre efectele adverse ale vaccinării anti-COVID
x close