Antena 3 CNN International News Avertisment de la Moscova după ce mai multe nave au ridicat ancora din porturile ucrainene

Avertisment de la Moscova după ce mai multe nave au ridicat ancora din porturile ucrainene

Kremlinul a reacționat, luni, după ce mai multe nave cu grâu au părăsit porturile ucrainene la Marea Neagră.

Avertisment de la Moscova după ce mai multe nave au ridicat ancora din porturile ucrainene
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    31 Oct 2022   •   14:10

În prezent, pentru Ucraina este "riscant" să exporte cereale prin Marea Neagră, a transmis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Rusia a anunțat, sâmbătă, că își suspendă participarea la înțelegerea mediată de ONU și Turcia.

Potrivit lui Peskov, în actualele condiții acordul cu greu mai poate fi considerat fezabil și a îmbrăcat un alt caracter: "mult mai riscant, periculos și negarantat".

Oficialul rus nu a dorit să comenteze atunci când a fost întrebat "ce trebuie să se întâmple, din perspectiva Moscovei" pentru ca acordul să fie reluat.

12 nave cu grâu au părăsit porturile ucrainene după ce Rusia s-a retras din acordul cerealier

Mai multe vase au părăsit, luni, porturile ucrainene având la bord peste 350.000 de tone de grâu și alte produse agricole.

Informația provine de la Ministerul Infrastructurii de la Kiev.

"12 vase încărcate cu 354,5 mii de tone de produse agricole au părăsit porturile Odesa, Ciornomorsk și Pivdenny având destinații în Africa, Asia și Europa", a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, una dintre nave, Ikaria Angel, a fost închiriată de Programul Alimentar al Națiunilor Unite, cu misiunea de a transporta cereale în Etiopia.

Navele se deplasează pe coridorul maritim umanitar stabilit între Ucraina și Turcia însă nu este clar cum va răspunde flota militară masată de Moscova în Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Ucraina Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close