Antena 3 CNN International News Avionul lui Antony Blinken a suferit o avarie critică la Davos | CNN: Seria neagră pentru Boeing continuă!

Avionul lui Antony Blinken a suferit o avarie critică la Davos | CNN: Seria neagră pentru Boeing continuă!

Presa internațională relatează că avionul cu care secretarul de stat american, Antony Blinken, urma să plece de la Davos a suferit o defecțiune critică.

Avionul lui Antony Blinken a suferit o avarie critică la Davos | CNN: Seria neagră pentru Boeing continuă!
Sursa foto: Zuma Press / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   20:35

CNN precizează că Blinken s-a îmbarcat miercuri, la Zurich, la bordul unui Boeing 737 modificat, după o zi și jumătate de întâlniri la Forumul Economic Mondial din Elveția.

El și ceilalți pasageri au fost însă nevoiți să debarce, după ce autoritățile aeroportuare au constatat avaria critică, legată de o scurgere de oxigen.

O altă aeronavă a fost trimisă pentru a-l aduce pe Blinken în SUA.

Ceilalți călători de la bordul aparatului cu probleme urmau să se întoarcă în Statele Unite cu zboruri comerciale.

CNN remarcă faptul că acest incident este doar cel mai recent între cele care au afectat reputația companiei Boeing.

Serie neagră pentru Boeing

Pe 5 ianuarie, un avion al companiei Alaska Airlines a suferit o avarie la structura cabinei, care a lăsat o gaură în partea laterală a aeronavei, în timp ce aceasta zbura la circa 5.000 de metri altitudine.

Din fericire, nimeni nu stătea pe scaunul unde s-a produs spărtura în avion și nu s-au înregistrat răniți. Însă incidentul de acum două săptămâni a dus la blocarea temporară la sol a tuturor avioanelor 737 Max 9.

Companiile aeriene au primit ordin să le inspecteze pentru a depista eventuale defecțiuni de asamblare și șuruburi slăbite sau lipsă.

În contextul în care ancheta incidentului este încă în desfășurare, directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a recunoscut că o "greșeală" a companiei a dus la evenimentul nedorit.

Însă seria 737 Max, a avut probleme grave cu mult înainte de incidentul aparatului Alaska Air.

Prăbușirea a două avioane 737 Max, în 2018 în Indonezia și la începutul anului 2019 în Etiopia, au ucis toate cele 346 de persoane aflate la bord și au blocat la sol aparatele de acest tip vreme de 20 de luni, interval în care Boeing a lucrat la o soluție pentru a remedia defectul de proiectare care s-a stabilit că a cauzat accidentele.

Mai recent, în luna decembrie a anului trecut, Boeing a cerut companiilor aeriene să inspecteze toate avioanele 737 Max pentru a depista un posibil șurub slăbit în sistemul de direcție, care este crucial pentru controlul avionului în aer.

Inspecția a fost ordonată după ce o companie aeriană a descoperit o potențială problemă la două avioane ale sale.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close