Antena 3 CNN International News Bărbatul cu cel mai mare rinichi din lume, de 40 kg, se va opera luna viitoare

Bărbatul cu cel mai mare rinichi din lume, de 40 kg, se va opera luna viitoare

Un bărbat din Windsor, sudul Angliei, urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale majore luna viitoare, după ce rinichii săi au crescut până la aproximativ 40 kg din cauza unei boli renale.

Bărbatul cu cel mai mare rinichi din lume, de 40 kg, se va opera luna viitoare
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    21 Iun 2021   •   10:14

Warren Higgs a declarat pentru CNN că a suferit multiple accidente vasculare cerebrale și anevrisme din cauza stării sale.

Potrivit paginii GoFundMe, el a suferit primul accident vascular cerebral sever în urmă cu 15 ani din cauza PKD. Acest incident a fost urmat de alte șase.

"Este oribil, este o boală urâtă, urâtă", a spus el, adăugând că rinichii lui sunt acum atât de mari încât nu mai poate respira corect, pentru că "rinichii îmi zdrobesc plămânii", a mai precizat acesta.

Bărbatul de 54 de ani a spus că boala de care suferă provoacă chisturi pe rinichi. În unele cazuri, funcțiile rinichilor pot fi reduse.

Deși funcțiile renale s-au păstrat, în cazul lui Higgs, organele acestuia au crescut semnificativ.

Medicii nu cunosc greutatea exactă a rinichilor, dar estimează că aceștia cântăresc în jur de 30-40 kg fiecare.

Higgs a declarat pentru CNN că un chirurg i-a precizat că rinichii săi au devenit mai mari decât cei ai deținătorului recordului mondial actual pentru cei mai mari rinichi din lume.

El urmează să fie operat pe 12 iulie pentru a-i fi îndepărtați ambii rinichi.

"Este o operație complexă", a declarat acesta pentru CNN, adăugând: "Este cu adevărat riscant".

Higgs va trebui să înceapă dializa după operație și este probabil să aibă nevoie de încă trei sau patru intervenții chirurgicale după prima procedură.

El speră să doneze un rinichi pentru cercetare, iar pe celălalt să-l aducă acasă, drept amintire. „Vreau să mă întorc la a avea viață bună”, a spus spus acesta.

Higgs este o figură foarte iubită în comunitatea sa din Windsor, unde mulți oameni contribuie deja la o strângere de fonduri pentru a-l ajuta să se refacă.

×
Subiecte în articol: Windsor
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close