Antena 3 CNN International News Cadourile oferite lui Putin, de către Joe Biden, în timpul întâlnirii de la Geneva. Ce a primit în schimb

Cadourile oferite lui Putin, de către Joe Biden, în timpul întâlnirii de la Geneva. Ce a primit în schimb

Președintele Joe Biden i-a dăruit președintelui rus Vladimir Putin o pereche de ochelari de soare personalizați pentru aviatori, realizați de Randolph SUA, în timpul summitului de miercuri, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Cadourile oferite lui Putin, de către Joe Biden, în timpul întâlnirii de la Geneva. Ce a primit în schimb
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    17 Iun 2021   •   10:00

Ochelarii de soare sunt fabricați de o companie americană, furnizor al armatei SUA și al partenerilor săi NATO.

De asemenea, Biden i-a mai dăruit președintelui rus o sculptură din cristal a unui bizon american - mamiferul național al SUA - realizată de Steuben Glass, potrivit aceluiași oficial.

Ochelarii sunt simbolic și vin în urma unui summit al alianței de apărare de la Bruxelles la care a participat Biden. În timpul acelui summit, șeful de la Casa Albă a reafirmat angajamentul SUA față de alianța militară și a îndemnat aliații occidentali să se alinieze mai bine împotriva Rusiei și Chinei.

Compania, Randolph SUA, își produce ochlarii în Massachusetts, a spus oficialul. În 1978, compania și-a unit forțele cu armata SUA pentru a produce HGU-4 / P Aviator, model conceput pentru piloții de vânătoare.

Sculptura de cristal a bizonului american reprezintă forță, unitate și rezistență. Zimbrul american este mamiferul național al SUA din 2016, când președintele Barack Obama a semnat Legea națională privind moștenirea bizonilor.

Sculptura are o bază din lemn de cireș, trimitere către fostul președinte american George Washington, precum și o plăcuță cu inscripție gravată personalizată pentru a comemora întâlnirea dintre cei doi lideri.

După summitul lor de la Geneva, Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a concentrat pe discuțiile despre  respectarea drepturilor omului și pe obținerea unei relații stabile cu Rusia.

Anterior, Putin a declarat la o conferință de presă separată că nu a observat nicio ostilitate

Summitul s-a încheiat cu un acord modest de a readuce ambasadorul fiecărei țări la postul său, o rezoluție așteptată, în urma summit care a testat experiența deceniilor lui Biden pe scena politică internațională.

Cadoul lui Putin pentru președintele american

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit omologului său american, Joe Biden, un obiect tradițional pictat în stilul khokhloma, conform purtătorului de cuvânt al Administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Peskov.

Khokhloma este o un stil tradițional rusesc de pictură pe veselă şi mobilier de lemn, care își are originea în secolul al XVII-lea, în zona Nizhniy Novgorod. Stilul Khokhloma poate fi recunoscut pentru modelul său de flori roșii și aurii, pe un fundal întunecat.

×
Subiecte în articol: Joe Biden NATO
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close