Antena 3 CNN International News Carnagiu la o moschee frecventată de polițiști, după ce un atentator-kamikaze s-a aruncat în aer, în Pakistan

Carnagiu la o moschee frecventată de polițiști, după ce un atentator-kamikaze s-a aruncat în aer, în Pakistan

O explozie puternică produsă luni într-o moschee din orașul Peshawar a ucis cel puțin 47 de persoane.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2023   •   12:32

Alți cel puțin 125 oameni au fost răniți, a spus comisarul adjunct al poliției din Peshawaer, Shafiullah Khan. citat de CNN.

Moscheea este situată în interiorul unui complex de clădiri ale poliției și este frecventată în special de membri ai autorităților polițienești, adaugă sursa citată.

Deflagrația s-a produs luni, în timpul rugăciunilor de la mijlocul zilei, când în interior se aflau aproape 300 de persoane, relatează Antena 3 CNN.

Primele indicii arată că un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer în interiorul clădirii.

Ipoteza a fost evocată de șeful poliției din oraș, Mohammad Aijaz Khan și de premierul Shehbaz Sharif.

Citește și: Țara în care 220 de milioane de oameni au rămas fără curent electric

Atacul de la moschee nu a fost revendicat imediat însă autoritățile îi suspectează pe talibanii pakistanezi.

Grupul ilsamic radical a pus capăt în noiembrie unei încetări a focului convenită cu guvernul, iar de atunci violențele au escaladat.

În decembrie, un atac al talibanilor, care a vizat o secție de poliție, s-a soldat cu moartea a 33 de militanți, notează BBC.

"Uciderea brutală a musulmanilor prosternați în fața lui Allah este împotriva învățăturilor Coranului iar bombardarea moscheii este dovada că atacatorii nu au nimic de-a face cu islamul", a spus premierul pakistanez după atacul de luni.

Shehbaz Sharif a adăugat că autorii atacului au vrut creeze panică prin atacarea unui loc frecventat de "cei care-și fac datoria de apăra țara".

Fostul premier Imran Khan a condamnat, la rândul său, atacul, spunând că este imperativă îmbunătățirea colectării informațiilor și a echipării autorităților pentru combaterea amenințării teroriste.

×
Subiecte în articol: Peshawar explozie Politie moschee
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close