Antena 3 CNN International News O vedetă a fotbalului american refuză public să se vaccineze anti-COVID. "Dacă vă temeți de mine, feriți-vă"

O vedetă a fotbalului american refuză public să se vaccineze anti-COVID. "Dacă vă temeți de mine, feriți-vă"

Jucătorul echipei de fotbal american Bufallo Bills, Cole Beasley, contestă noile protocoale anti-COVID impuse în cantonamente și în competiții și susține că mai degrabă se retrage din sport decât să se vaccineze.

O vedetă a fotbalului american refuză public să se vaccineze anti-COVID. "Dacă vă temeți de mine, feriți-vă"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Iun 2021   •   15:35

Beasley și-a exprimat opoziția personală față de vaccinarea anti-COVID într-o postare pe Twitter.

"Salut, sunt Cole Beasley și nu m-am vaccinat.. Voi fi afară, fâcând ce fac de obicei. Voi fi în public. Dacă vă temeți de mine, feriți-vă sau vaccinați-vă. Punct. Pot să mor de COVID, dar mai bine mor în timp ce trăiesc", a scris el la începutul unui text mai lung.

Postarea sa vine în săptămâna în care NFL, Liga Națională de Fotbal american, a trimis echipelor un document care evidențiază protocoalele diferite pentru vaccinați și nevaccinați.

Protocoalele au fost relaxate pentru jucătorii și membrii staff-ului tehnic care s-au vaccinat complet.

Măștile nu mai sunt obligatorii în timpul deplasărilor sau în incinta cluburilor și a fost relaxată obligativitatea testării, o dată la două săptămâni.

Pentru personalul și jucătorii care nu s-au vaccinat, protocoalele implică testări zilnice, purtarea măștii și intrarea în carantină, în urma expunerii la COVID.

De asemenea, cei nevaccinați trebuie să rămână distanțați fizic de ceilalți în incinta cluburilor și nu li se permite să ia masa cu colegii de echipă sau cu alți membri ai personalului. 

În deplasări, cei nevaccinați nu vor avea voie să părăsească hotelul.

"Nu am de gând să iau medicamente pentru picior, dacă nu mi-am rupt piciorul. Aș opta să-mi asum riscul COVID și să îmi întăresc, astfel, imunitatea. Să mănânc sănătos. Să beau apă. Să fac sport și orice consider că e necesar pentru a fi un individ sănătos. Aceasta este alegerea mea, pe baza experienței și a ceea ce cred că este cel mai bine. Iar dacă sunt împins să mă retrag, așa să fie", continuă mesajul postat de jucătorul lui Buffalo Bills. 

Beasley, 32 de ani, cu o carieră de 9 ani în NFL, spune că alți jucători îl susțin dar nu se exprimă deschis.

NFL nu a comentat imediat poziția jucătorului. 

×
Subiecte în articol: Cole Beasley COVID-19
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close