Antena 3 CNN International News O coloană uriaşă, formată din vehicule militare ruseşti, se îndreaptă spre Donbas

O coloană uriaşă, formată din vehicule militare ruseşti, se îndreaptă spre Donbas

CNN a localizat geolocalizat un videoclip distribuit luni pe rețelele sociale care arată o coloană mare de vehicule militare rusești în apropiere de Matveev Kurgan, o așezare din regiunea Rostov din Rusia.

O coloană uriaşă, formată din vehicule militare ruseşti, se îndreaptă spre Donbas
de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2022   •   11:50

Vehiculele se îndreaptă spre nord-vest, în direcția regiunii Donbas.

Un înalt oficial ucrainean a mai spus luni că o ofensivă rusă în regiunea Donbas a Ucrainei ”a început deja”, avertizând că Rusia a continuat să adune forțe în regiune.

În declarații la televiziunea națională, Vadim Denisenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne, a declarat:

„Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă [în Est] a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: „Războiul a început”. Marea ofensivă de facto a început deja.”

Oficialii ucraineni și occidentali au declarat în ultimele zile că au observat o redistribuire a trupelor ruse în Donbas, în urma unor eșecuri majore pentru Moscova, în încercarea de a lua Kievul.

„Da, încă nu există bătălii majore despre care se discută atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja”, a spus Denysenko.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Donbas
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close