Antena 3 CNN International News Anul Nou, în flăcări, în SUA. Statul Colorado, devastat de incendii care au distrus sute de case. A fost declarată starea de urgență

Anul Nou, în flăcări, în SUA. Statul Colorado, devastat de incendii care au distrus sute de case. A fost declarată starea de urgență

Zeci de mii de oameni au fost evacuați și sute de locuințe au fost distruse de incendiile de vegetație în statul american Colorado, relatează presa internațională.

Anul Nou, în flăcări, în SUA. Statul Colorado, devastat de incendii care au distrus sute de case. A fost declarată starea de urgență
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2021   •   16:17

Focurile, care se răspândesc rapid, pârjolesc districtul Boulder, la nord de Denver.

Deocamdată, nu există confirmări oficiale privind decesele însă autoritățile spun că este probabil să apară victime, pe măsură ce flăcările se extind.

Circa 30.000 de oameni din Louisville și Superior au fost notificați, joi, să-și părăsească locuințele.

Guvernatorul Jared Polis a decretat stare de urgență.

"Acest incendiu nu este, neapărat, o problemă de resurse. Este o forță a naturii. Sperăm ca vânturile să se stingă, că vremea se va schimba. Dar pentru cei care sunt direct afectați, să știți că nu sunteți singuri", a declarat Polis.

Vânturi cu viteze ce circa 170 de kilometri pe oră împrăștie flăcările în regiune, după o secetă istorică.

În timp ce precedentele incendii de vegetație din Colorado au avut loc în zonele rurale, ultimele focare se manifestă mai aproape de orașele acestui stat.

Pentru cel puțin o parte dintre incendii, cauza declanșatoare au constituit-o liniile de electricitate doborâte de vântul puternic.

Sute de locuințe făcute scrum

Aproape 400 de case au fost mistuite în vestul orașului Superior și alte peste 210 au ars în partea veche a localității.

În Superior au mai fost distruse un complex comercial și un hotel.

Scene terifiante au fost surprinse în imagini în parcarea unui supermarket: un fum ca o ceață groasă a redus vizibilitatea la câțiva metri. Camera surprinde oamenii alergând în timp ce pe fundal se aud sirenele echipelor de pompieri și poliție.

Cel puțin șapte oameni au fost răniți, între care un membru al echipelor de intervenție.

Colorado a experimentat în ultimii ani seceta extremă, pe fondul schimbărilor climatice, fiind astfel mai expus la riscul incendiilor de vegetație.

×
Subiecte în articol: Colorado incendii de vegetatie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close