Antena 3 CNN International News Cine este bărbatul care a fugit în Coreea de Nord de pe teritoriul sud-coreean

Cine este bărbatul care a fugit în Coreea de Nord de pe teritoriul sud-coreean

Un bărbat neidentificat care a trecut din Coreea de Sud în Coreea de Nord traversând frontiera masiv militarizată ar fi un dezertor nord-coreean care a străbătut traseul în sens invers în urmă cu mai bine de un an, transmite CNN.

Cine este bărbatul care a fugit în Coreea de Nord de pe teritoriul sud-coreean
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Ian 2022   •   13:10

Potrivit ministerului apărării de la Seul, care a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere, acest bărbat a intrat în Coreea de Sud în noiembrie 2020.

Sâmbătă, el a fost depistat în extremitatea estică a Zonei Demilitarizate (DMZ) în jurul orei locale 21:20.

Persoana a fost detectată cu ajutorul termocamerelor.

Armata sud-coreeană a trimis soldați la fața locului, dar aceștia nu l-au mai găsit pe bărbat, care a trecut linia de demarcație militară la ora 22:40.

Un oficial al forțelor armate a menționat anterior că suspectul a fost surprins de camerele de supraveghere escaladând un gard de sârmă ghimpată în jurul orei 18:40, însă soldatul de gardă nu l-a remarcat.

Nu se știe dacă fugarul mai este în viață.

Surse militare sud-coreene menționează că au notificat forțele Nordului în legătură cu incidentul dar că nu au primit niciun răspuns.

În perioada indicată nu au avut loc mișcări neobișnuite ale trupelor nord-coreene iar presa de la Phenian nu a relatat incidentul, precizează CNN.

Foto: blindate sud-coreene la granița cu Coreea de Nord, mobilizate după un tir cu rachete balistice cu rază scurtă al Phenianului în Marea de Est (Marea Japoniei), martie 2021

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord dezertor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close