Antena 3 CNN International News Denîs Șmîhal, premierul Ucrainei, vizită la Casa Albă. Ce a declarat după întâlnirea cu Joe Biden

Denîs Șmîhal, premierul Ucrainei, vizită la Casa Albă. Ce a declarat după întâlnirea cu Joe Biden

Premierul ucrainean Denîs Șmîhal se află în vizită în Statele Unite ale Americii. Oficialul s-a întâlnit cu Joe Biden și a vorbit la sediul guvernului SUA.

Denîs Șmîhal, premierul Ucrainei, vizită la Casa Albă. Ce a declarat după întâlnirea cu Joe Biden
Sursa foto: Twitter/ President Biden
de Cerasela Stafie    |    21 Apr 2022   •   19:53

Șmîhal a spus că ucrainenii ”simt un mare sprijin din partea Statelor Unite, a președintelui Biden. Milioane de ucraineni au fost forțați să-și părăsească casele după invazia barbară a Rusiei în Ucraina. Astăzi, președintele american Joe Biden a anunțat programul ”Uniți pentru Ucraina”, care simplifică procedura de intrare în SUA pentru ucraineni. Mulțumesc pentru această mișcare prietenoasă!”

La rândul său, Joe Biden a publicat o fotograie pe Twitter, care îl arată alături de oficialul ucrainean. ”M-am întâlnit cu prim-ministrul Ucrainei în această dimineață pentru a-i transmite angajamentul nostru continuu de a sprijini Ucraina în fața războiului brutal de agresiune al Rusiei”, a scris el alături de imagine.

Premierul Ucrainei a ținut un scurt discurs și la Capitol Hill (sediul guvernului SUA). Alături de el a fost Nancy Pelosi, purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanților SUA.

Șmîhal a vorbit despre importanța sancțiunilor, pe lângă alte forme de ajutor și a subliniat o serie de nevoi financiare, inclusiv pentru persoanele strămutate în interior, refugiații ucraineni și pentru ”activitatea de înlăturare a minelor”.

”Avem nevoie de bani, avem nevoie de tehnologii, avem nevoie de nevoie de sprijin”, a precizat acesta. El a povestit și că oamenii suferă în zonele apropiate de locurile unde au fost bombardamente majore și au nevoie de ajutor: ”nu există mâncare, apă, electricitate”.

Nancy Pelosi a făcut referire la anunțul președintelui Joe Biden că va face o cerere oficială ca Congresul să aprobe un al doilea pachet de finanțare suplimentară pentru a ajuta Ucraina, spunând că ”vrem să facem mai mult”.

”Președintele a spus că va cere Congresului mai multe. Vom afla despre asta în următoarea zi, urmând a fi aprobat cât mai curând posibil săptămâna viitoare”, a spus purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanților SUA.

Oficialul american l-a lăudat pe Biden pe fondul crizei din Ucraina, spunând că ”a fost un unificator”. Ea a condamnat acțiunile Rusiei: ”cuvintele sunt aproape inadecvate pentru a o descrie”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close