Antena 3 CNN International News Donald Trump a cerut executarea "trădătorului" care a dezvăluit cum s-a ascuns președintele SUA în bunker

Donald Trump a cerut executarea "trădătorului" care a dezvăluit cum s-a ascuns președintele SUA în bunker

Donald Trump le-a spus consilierilor săi că persoana care a dezvăluit informații despre prezența sa în bunkerul de sub Casa Albă a comis "un act de trădare" și trebuie "executată", anunță CNN, care citează în acest sens un pasaj din noua carte scrisă de Michael Bender, jurnalist al The Wall Street Journal (WSJ).

Donald Trump a cerut executarea "trădătorului" care a dezvăluit cum s-a ascuns președintele SUA în bunker
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2021   •   16:59

În 2020, președintele Donald Trump, prima doamnă Melania Trump și fiul lor, Barron, au fost duși în bunkerul subteran, în urma protestelor declanșate de uciderea afro-americanului George Floyd în urma unei arestări ratate instrumentate de Derek Chauvin și de alți trei polițiști în Minneapolis.

Președintele, soția și fiul său au fost mutați în bunker în contextul în care protestatarii se adunau în fața Casei Albe.

CNN a relatat la momentul respectiv că Trump a rămas în bunker mai puțin de o oră.

O sursă citată de rețeaua TV a arătat că, în cazul în care nivelul de alertă la Casa Albă este ridicat la roșu iar președintele este mutat în centrul pentru operațiuni de urgență, sunt mutați în Centru și Prima Doamnă și alți membri ai familiei prezidențiale.

Cartea lui Michael Bender se intitulează "Ca să fiu cinstit, am câștigat aceste alegeri - pierderea alegerilor de către Trump, văzută din interior".

Prima parte a titlului este o ironie la susținerile repetate și neînsoțite de probe ale lui Donald Trump, conform căruia el ar fi, de fapt, câștigătorul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Trump, ședință cu consilierii pentru a cere "executarea" trădătorului

Potrivit lui Bender, în zilele ce au urmat episodului din bunker, dezvăluit în presă, Trump a convocat o ședință cu consilierii săi, în care și-a exprimat frustrarea față de "scurgerea de informații".

"A țipat la ei să-l ucidă pe cel care a transmis informația, oricine ar fi acesta. A fost cea mai nervoasă ieșire președintelui din câte au văzut unii dintre consilierii săi", se spune în carte.

"Cine a făcut asta trebuie acuzat de trădare. Trebuie executat", susține jurnalistul WSJ că s-ar fi exprimat Trump.

Mark Meadows, pe atunci șeful de personal de la Casa Albă, a încercat să-l calmeze pe președinte.

Jurnalist WSJ: Martorii izbucnirii lui Trump au rămas cu impresia unui președinte cuprins de panică

Meadows avea să devină "obsedat" de descoperirea "trădătorului" iar cei care au fost martori la scenă au rămas cu impresia unui președinte cuprins de panică, se menționează în cartea lui Bender.

Într-un interviu radiofonic, Donald Trump a încercat să minimalizeze episodul bunkerului, afirmând că a coborât acolo doar pentru a-l inspecta.

CNN mai menționează că, în ziua următoare prezenței lui Trump în bunkerul de securitate, angajaților Casei Albe li s-a cerut, într-un mail, să-și ascundă permisele de trecere până ajung la punctul de intrare administrat de Secret Service și să își ascundă, de asemenea, documentele respective la plecarea din incintă.

Foto: Fostul președine american Donald Trump la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare, CPAC, 11 iulie, Dallas, Texas

×
Subiecte în articol: bunker Donald Trump
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close