Antena 3 CNN International News Donald Trump, vizitat de adolescentul care a ucis doi oameni la protestele BLM

Donald Trump, vizitat de adolescentul care a ucis doi oameni la protestele BLM

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că a fost vizitat "recent" la reședința sa din Palm Beach, Florida, de Kyle Rittenhouse, tânărul care a ucis doi oameni la protestele Black Live Matters desfășurate anul trecut.

Donald Trump, vizitat de adolescentul care a ucis doi oameni la protestele BLM
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Noi 2021   •   13:05

Rittenhouse a fost achitat după ce jurații au decis că tânărul a acționat în legitimă apărare.

"A sunat. Voia să știe dacă poate veni să mă salute, pentru că este un susținător al meu", a declarat Trump într-un interviu difuzat de Fox News în cursul serii de marți. 

Interviul a fost înregistrat cu o zi înainte iar fostul președinte a menționat în cadrul dialogului cu realizatorul Sean Hannity că tânărul Rittenhouse a părăsit reședința din Mar-a-Lago "cu puțin timp în urmă".

Verdictul a fost pronunțat vinerea trecută iar din relatarea lui Trump reiese că vizita lui Rittenhouse a survenit în intervalul dintre achitare și ziua înregistrării interviului pentru Fox News.

Pe parcursul interviului, Trump a arătat o fotografie cu el alături de tânărul său susținător. El a menționat că Rittenhouse a venit la Mar-a-Lago însoțit de mama sa.

Trump despre Rittenhouse: "Un tânăr de treabă"

"Un tânăr de treabă. A fost un abuz al procurorilor. N-ar fi trebuit să treacă printr-un astfel de proces pentru ce a făcut. Era să fie omorât", a spus Donald Trump.

CNN notează că remarcile făcute de Trump sunt consecvente cu comentariile făcute de acesta în dosarul respectiv pe vremea când încă era președinte.

Procesul lui Kyle Rittenhouse, în cadrul căruia au fost audiați peste 30 de martori, a durat două săptămâni.

După ce a deliberat peste 25 de ore, juriul format din 12 membri l-a declarat pe inculpat nevinovat la acuzația de omucidere cu intenție de gradul 1 și la alte patru acuzații.

Verdictul nu poate fi atacat cu apel.

Joe Biden: "Verdictul i-a înfuriat pe mulți americani, inclusiv pe mine, dar trebuie respectat"

CNN amintește că Trump, care pare să se pregătească să candideze din nou pentru Casa Albă, l-a lăudat pe Rittenhouse drept un caz emblematic pentru dreptul la autoapărare.

La rândul său, actualul președinte Joe Biden a spus că susține verdictul juraților.

"Uite, susțin concluzia la care au ajuns jurații. Sistemul bazat pe jurați funcționează și trebuie să ne supunem acestuia", a declarat Biden ziariștilor, vinerea trecută.

Într-o declarație ulterioară, președintele a admis că "verdictul îi lasă pe mulți americani furioși și îngrijorați", inclusiv pe el,  dar a reiterat că decizia trebuie respectată.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Kyle Rittenhouse
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close